Kasvatuksesta

Yksi kasvateistani, Vuorensinen Banzai (s. 12.4.2010)

Vuorensinen maine coon -kissat kasvatetaan kotioloissa, ihmisten ja muiden eläinten joukossa normaalia elämää viettäen.

Kasvatan maine cooneja testatuista, hyväluonteisista ja kauniista rodun edustajista. Kaikki kissamme ovat vähintään FELV-, FIV-, (leukoosi/immuunikato), HCM-DNA-geeni- (perinnöllinen sydänsairaus) sekä veriryhmätestattuja. Testaamme myös SMA:n (spinaalinen lihassurkastuma, geenitestillä) ja PKD:n (munuaisultra) sekä teemme HCM-ultrauksen. Valkoisilta kissoilta ja pennuilta otamme BAER-kuulotestin.

Kaikki kissamme rokotetaan ja madotetaan säännöllisesti, sekä otamme säännöllisesti  kissalasta sieninäytteen (Microsporum canis). Sieninäytteiden tulokset ovat nähtävissä sivun alalaidasta.

Kissojen kasvatus on minulle rakas ja tärkeä harrastus. Vaikka kissalani toimii harrastepohjalta, olen vuodesta 2007 asti ilmoittanut kissalani tulot ja menot verottajalle vapaaehtoisesti.

Tärkeintä minulle on kehittää terveitä, hyvinvoivia kissoja, jotka noudattelevat rodun alkuperäistä linjaa. Toinen asia, mihin paneudun kissojen kasvattamisessa, on ruokinta, jolla on suuri merkitys kissan hyvinvointiin ja terveyteen.

Lue kirjoittamani artikkeli Maine coon ja sairaudet – pitääkö kissani testauttaa? . (Julkaistu Maine Coon -lehdessä 3/2007)

Vuorensinen-kissalan sieninäytteet (Microsporum canis) ja muut näytetutkimukset:

  • Coronavirus (FIP-testi) 17.6.2015 / negatiivinen
  • M. canis (sieni) 24.5.2015 / negatiivinen
  • M. canis (sieni) 9.1.2014 / negatiivinen
  • M. canis (sieni) 27.5.2013 / negatiivinen
  • M. canis (sieni) 31.3.2012 / negatiivinen
  • M. canis (sieni) 12.12.2011 / negatiivinen